Magyar roma prostituáltak - és ezerannyi svájci kliens Svájcban

Olvasási idő
5perc
Eddig olvastam

Magyar roma prostituáltak - és ezerannyi svájci kliens Svájcban

november 17, 2012 - 18:39
Mi jöhet még itt, ahol cigányozni, kiszolgáltatott nőket becsmérelni, főcímben a társadalom legaljának nevezni  azt szabad - de az őket módszeresen gyötrő és tönkretevő férfiak felelősségét még említeni sem???

Jelenet a "Viktória - a zürichi expressz" c. filmből

Érdekes módon a svájci és holland bordélyokban "dolgoztatott" magyar roma lányok problémájával immár heti rendszerességgel nem a magyar hatóság foglalkozik, hanem az ottaniak. Számomra ebben az a furcsa, hogy vajon miért nem a saját háza táján söpröget mindenki, amikor bőven volna mit. Mi magyarok a probléma felismerésében és nem a tagadásában (mint azt Pintér Sándor tette), valamint a stricik kézrekerítésében és a mélyszegény rétegek felzárkóztatásában volnánk érdekeltek és hivatalból is illetékesek, de nem tesszük. Ők pedig a saját férfigenerációik kulturált és emberi szexualitásra való nevelésében! Nem teszik, sőt diszkrét megértésnek álcázott bűnpártolással rejtegetik, futni hagyják őket.
 
Furcsa és logikátlan a jelenség részükről való ily egyoldalú forszírozása azért is, mert a napnál világosabb, hogy ezt a problémájukat nem oldhatja meg a magyar roma lányok totális jóléte sem - hisz akkor majd jön helyettük más. Svájchoz képest ugyanis lassacskán az egész világ mélyszegény.
 
A Népszabadság úgy emlegeti a magyar prostituált lányokat már főcímében is, mint a "társadalom legalját". Lehet, hogy ezt empátiával teszik és sokkolónak szánják - számomra viszont erősen stigmatizáló a szóhasználat. Pláne hogy nem minősíti hasonlóképp, sőt nagyvonalúan említést sem tesz az ezerannyi (egyre több és egyre fiatalabb) svájci kliensről, akik használják, rongálják és pár év alatt tönkreteszik őket. Az én jogérzékem szerint ők az igazi bűnösök ebben a történetben, ők a "társadalom legalja". Akik több pénzüket,  jobb sorsukat nem adakozásra, szeretetben megélt, kiteljesedett családi életre használják, hanem kiszolgáltatott nyomorult emberi testek és pszichék alkalmi, lealacsonyító használatára!
 
És most figyelmet kérek!
Amikor a sok primitív, helyesírási hibával teli, rasszista, gúnyos, személyeskedő, cigányozó, nőgyűlölő, politikusokat szidó, ám a moderatúra által bennhagyott hozzászólás után a NOL-fórumon én totál kulturáltan megemlítettem, hogy a hsz-ekből láthatóan sajnálatosan még ez az általam többre becsült olvasótábor is mennyire érzéketlen szociálisan, és vajon miért ül itt fordítva a lovon jogvédőtől az újságírón át az olvasóig mindenki, és ugyan miért nem foglalkozik senki még említés szintjén sem a jelenségért legalább annyira okolható gazdag svájci kliensek lelki nyomorával, akik szexuális szokásai szerint a nőt nem szeretni kell, hanem megalázni, meggyötörni és a tűrésért fizetni - nahát ezt úgy kimoderálták 2 perc alatt, mint a sicc! Érti ezt valaki, hogy miért tesz ilyet a NOL-fórum moderatúrája ? Még a nikkem is repült, hát megáll az ész! Hol élünk?
 
Mi jöhet még itt, ahol cigányozni, kiszolgáltatott nőket becsmérelni, főcímben a társadalom legaljának nevezni  azt szabad - de az őket módszeresen gyötrő és tönkretevő férfiak felelősségét még említeni sem???
A svájci jogvédők amúgy, eljöttek a szabolcsi mélyszegény családokhoz, mint ezt az alábbi 50 perces "nagyjátékfilm" bemutatja, sok magyar szöveggel a háttérben:
 
 
Bemutattak többek között (ld. 11:30-nál) egyéves gyermekével ölében egy  lestrapált, 39 éves cigány nőt, aki a narráció és a neve alá írt szöveg szerint is "analfabéta". Mintha legalábbis az afrikai dzsungelben járnánk. És "természetesen" (?) nem mentek el a sokkal közelebbi és jóval többen lévő családapák, férjek, diákok családjához és lakásaiba, akik ezeket a lányokat és másokat is rendszeresen kilóra felvásárolják, testileg-lelkileg tönkreteszik a saját, "élvezetük" érdekében. Sőt: a klienseknek még az arcát is kitakarták a filmben a nagy diszkréciójukban. Nahát így aztán jöhetnek Szabolcsba kamerával az analfabéta roma családokon megbotránkozni, itt mindent élesben mutatni - otthon meg ezerannyi helyen semmit nem mutatni, semmiről nem beszélni !
 
E dolog kétarcúságát már 2009-ben észlelte és frappánsan így reagálta le Betlen Anna:
 
Társadalmunk a prostitúcióban élő nőknek nem kínál valódi alternatívát, legföljebb azt, hogy hihetik és hirdethetik, hogy a test és a lélek feladása, a fizikai és a mentális egészség feláldozása, az önérték és a méltóság sárba tiprása tulajdonképpen munka, olyan, mint a többi. Nem az a kérdés tehát, hogy ezek a nők akarnak-e benne maradni a prostitúcióban, hanem az, hogy a férfiak akarnak-e alávetett, tárgyként, haszonállatként, maszturbációs eszközként használható nőket bérelni maguknak.

És az a kérdés, hogy mi, a társadalom, legitimként tekintünk-e erre az igényre, és igyekszünk-e intézményesen kiszolgálni azt.

Felhívott a svájci tv2 riportere, hogy mit tudok arról, hogy a Püspökladányban, valamint Berettyóújfalun élő közösségekben miféle sajátos patriarchális szubkultúra honolhat, hogy onnan olyan sok fiatal, sőt gyerekprostituáltat adnak el a zürichi bordélyokba?

Én visszakérdeztem, miféle sajátos patriarchális szubkultúra honolhat Zürichben, hogy épp fiatal nőkre és lányokra van kereslet Kelet-Magyarországról és nem - teszem azt - jonatán­almára?"

A pszichésen, szociálisan és szexuálisan analfabéta svájci férfiak tömegei pedig mintha nem is léteznének a dolog másik - gondosan láthatatlanná tett, meg sem említhető - végén. Holott ők tesznek kárt a másik emberben saját önkéntes választásukként, ráadásul az ő számuk ezerszeres! Akinek pénze van, annak úgy látszik, szégyellnie sem kell magát az embertelenségéért. Vagy nagyonis szégyelli magát, és megvásárolja a névtelenséget, arctalanságot  -  mert megteheti, megengedik neki.
 
Már ahol.  Ahol a bűnös futhat, ha pénze van, és az áldozat a "legalja".  
 
Ahol az újságírásból, a filmrendezésből és a társadalomból, a törvénykezésből, sőt a "jogvédelemből" is  hiányzik az  igazságérzet.
 
A gazdag Svájcban legalább annyira, mint a szegény Magyarországon. Ebben az egyben nincs köztünk sok különbség.

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)Éva büntetése - globális kitekintés

január 25, 2011 - 11:31

Miközben a klímaváltozás és a túlnépesedés problémájától hangos a „zöld sajtó”, arról már lényegesen kevesebb szó esik, hogy ezt a túlnépesedést úgy produkálja az emberiség, hogy közben demográfiailag 200 millió nő hiányzik a bolygóról. Az egészséges arány alapján 100 nőre 103 férfi születik, tehát lényegesen több nőnek kellene élnie a Földön, mint jelenleg. Ezek az adatok az emberiség ellen elkövetett legsúlyosabb bűncselekményeket sejtetik.

Szeméremsértés vs. szexuális erőszak - a NANE és a PATENT nyílt levele

május 19, 2014 - 17:29

 

A NANE Egyesület és a PATENT Egyesület NYÍLT LEVELE a Nógrád Megyei Főügyészség Balassagyarmati Járási Ügyészség részére

Május 16-án a sajtóban megjelent egy, a Nógrád Megyei Főügyészség által kiadott sajtóközlemény "Tilosba tévedt férj" címmel, mely beszámolt arról, hogy egy 61 éves férfi a felesége 11 éves tanítványával szexuálisan visszaélt. A Főügyészség sajtóközleménye szerint az elkövető ellen "szeméremsértés" vétsége miatt emeltek vádat. Ennek büntetési tétele két évig terjedő szabadságvesztés, minimum büntetési tétel nélkül.

Kliensmosdatás + áldozatkurvázás, pszichológustól

január 17, 2010 - 18:14
A kép illusztráció (Fotó: Pixabay)

Tucatszámra jelennek meg könyvek a prostituáltak életéről, munkájáról és a megpróbáltatásaikról, ezzel szemben minket most az érdekelt, hogy a férfiakat mi motiválja arra, hogy fizessenek egy-egy aktusért. Kérdésünkre Dr. Villányi István pszichológus válaszolt, aki szerint a legtöbb férfi számára teljesen egyértelmű a kurvázás lélektana, bár ezt a nők soha nem fogják megérteni. A szakember véleménye ugyanakkor az, hogy meg kellene tanulni elfogadni, hiszen prostituáltak mindig voltak, vannak, és lesznek. A beszélgetés összegzéseként a következő hat okot gyűjtöttünk össze, ami miatt egy pasi prostituáltat keres fel.

Ugandai rendőrök a nők bántalmazása ellen

április 06, 2018 - 21:11

Az AJ+ videója szerint a napokban ugandai férfi rendőrök a helyi nők szokásának megfelelően kisgyerekeket kötöztek a hátukra, edényt (vagy egy köteg tüzifát, vagy éppen vizespalackot) tettek a fejükre, és felvonultak a nők elleni erőszak ellen. "A közelmúltban 23 fiatal nőt öltek meg a környéken" - nyilatkozta egyikük, Francis Ogweng. A menetet sokan (nők, férfiak, gyerekek) kísérték, köztük egy rózsaszín egyenruhába öltözött lánycsapat, "Tiszteld a nők testét!" feliratú táblákkal.

Részvétel a Nők Lázadása Szabadegyetemen - beszélgetés a prostitúcióról (videó)

május 30, 2013 - 21:30

2013 májusában a Nők Lázadása Szabadegyetem keretében Betlen Anna (közgazdász, MONA), Lovas Nagy Anna (, elnök, Nők Lázadása egyesület) és Antoni Rita (elnök, Nőkért Egyesület, elnökségi tag, Nők Lázadása) a prostitúcióról beszélgettek.

Csillag Ádám videója: 

 

„Hogy tudod elhinni, hogy mi ezt élvezzük?” - kiállítás a prostitúció és emberkereskedelem ellen

március 22, 2018 - 01:58

A kiállítás váratlan aktualitást kapott azzal, hogy az Utcajogász Egyesület a napokban egy, sajnos túlságosan is tipikus esetet, melynek során egy kiskorú prostituáltat tiltott kéjelgésért ötvenezer forintra büntetett a bíróság.

Ruchira Gupta indiai újságíró, aktivista (sz. 1964)

május 20, 2015 - 19:58

Fiatal  újságíróként Nepálban járva olyan falvakat talált, melyekből majdnem teljesen hiányoztak a fiatal nők. Utánajárt, kiderítette, hogy emberkeskedelem áldozatai, külföldi bordélyházakba adják el őket. Az erről írt cikksorozatáért Emmy díjat kapott “kiemelkedő oknyomozó újságíró teljesítményéért”.

2002-ben létrehozta az Apne Aap Women Worldwide civil szervezetet, mely a nők jogaiért, az emberkereskedelem megszüntetéséért, a veszélyeztetett helyzetben lévő és a prostitúcióba kényszerített nők megsegítéséért dolgozik.

A NANE és a PATENT Egyesület közös demonstrációt szervez október 11-ére

szeptember 23, 2009 - 22:19

A NANE és a PATENT Egyesület közös demonstrációt szervez október 11-ére, vasárnapra, Budapesten. A demonstráció célja, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a családon belüli erőszak köztünk van, és az elkövetők elleni fellépés közös felelősségünk.

Pussy Riot vs. nyíregyházi "hölgyek" - a lányok és a törvény

szeptember 08, 2012 - 23:00

Ha nem várna a Pussy Riot három tagjára szabadságvesztés, most egy kávé mellett jóval kellemesebb témákról elmélkedhetnék. Például arról, hogy milyen minőségűek a politikai performanszaik zeneileg, nevezhetőek-e egyáltalán punkegyüttesnek, és mennyiben értek egyet a figyelemfelkeltő módszereikkel.