A gyűlöletbeszéd és a nők elleni erőszak - összefüggések és okok

Olvasási idő
less than
1 minute
Eddig olvastam

A gyűlöletbeszéd és a nők elleni erőszak - összefüggések és okok

április 19, 2018 - 12:32
A Rádió Bézs a "Tisztelet Hangján - A gyűlöletbeszéd ellen" című sorozatban Acsády Judit és Antoni Rita beszélgetett.

Gyűlöletbeszéd

Tágabb helyzetképpel nyit a műsor - különös tekintettel a hazai helyzetre.  az MTA Szociológiai Intézetének főmunkatársa a nők szerepének változásában, mind előbbre kerülésében látja a nőellenes beszéd rasszizmusba is átcsapó gyakori és aktuális fel-felbukkanását.(Említi Madách Imre akadémiai dolgozatát és Vörösmarty Mihály negatív, megkülönböztető megnyilvánulását - nagy költők elmaradott nézetei).  a Nőkért szervezet vezetője az Isztambuli egyezmény jelentőségét hazai viszonyok közötti elemzi, sőt a szexizmus jelenségét is megmagyarázza.  informatív és sokszínű műsora még a nőellenes mozgalmakat is említi és jellemzi.

 
 

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)



Haladtunk vagy tolattunk? - a Nőkért Egyesület a WMN évértékelő cikkében

január 05, 2019 - 00:00

...Ahogy azt Antoni Rita, a társadalmi nemek szakértője, A Nőkért Egyesület elnöke is mondja, az igazi megoldás az Isztambuli Egyezmény jogrendbe illesztése és pontról pontra való betartása lenne. Szerinte fontos volna továbbá a távoltartás hatékonyabbá tétele, és intervenciós programok biztosítása az elkövetők számára a bűnismétlés megelőzése érdekében.

Miért legyünk feministák? Antoni Rita előadása (video)

augusztus 22, 2020 - 22:16

Miért elengedhetetlen a feminista szemlélet az LMBTQ aktivizmushoz, és miért nincs feminizmus LMBTQ szempontok beemelése nélkül?

Többek közt ezekről a kérdésekről szólt a Nőkért Egyesület elnöke, Antoni Rita teltházas érdeklődést kiváltó előadása a Budapest Pride Academy keretében. 

Szolidaritás Orosz Bernadett-tel (2020. szept. 28.) - összegyűjtött médiamegjelenések

szeptember 29, 2020 - 20:36
Szolidaritás Orosz Bernadett-tel

A Nőkért Egyesület 2020. szeptember 28-án a Miskolci Járásbíróság épülete előtt szolidaritását fejezte ki a bántalmazója által személyiségi jogok megsértése miatt ötmillió Ft-ra beperelt hatgyermekes édesanyával, Orosz Bernadett-tel. A rendezvényről a sajtó széles körben beszámolt.