" Várjuk, hogy a dinoszauruszokkal együtt a nőgyűlölet is kihaljon!" - Tanos Áron (Magyar Szolidaritás Mozgalom) beszéde a Nők Lázadása tüntetésen

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

" Várjuk, hogy a dinoszauruszokkal együtt a nőgyűlölet is kihaljon!" - Tanos Áron (Magyar Szolidaritás Mozgalom) beszéde a Nők Lázadása tüntetésen

szeptember 24, 2012 - 14:34
A parlamenti "vita" során állítólag egy (jobboldali) fideszes (próbáljunk meg különbséget tenni a kettő között ) férfi képviselő bekiabált, hogy "De hát kihalunk... én nem tudok szülni." Igen, a dinoszauruszok kihalnak. Ez az ő sorsuk. Túl kicsi az agyuk vagy túl messze van a testük többi részétől. Várjuk, hogy a dinoszauruszokkal együtt a nőgyűlölet is kihaljon!

Tanos Áron (Fotó: Ökrös Attila)

Ma Székely Sándor beszélt volna, de otthon ápolja a beteg feleségét.

Tanos Áron vagyok, 25 éves, párkapcsolatban élő, gyermektelen férfi, és nem verem a barátnőmet, vagy a szüleimet. Pedig valószínűleg kéne, hiszen, a Fidesz-KDNP vonatkozó kutatásaiból az derül ki, hogy minél több gyerek van a családban, annál ritkább a családon belüli erőszak.

A neveltetésemnek köszönhetően nem fogom verni a gyerekeimet és a feleségemet.

Nincs szükségem arra, hogy állandóan azt demonstráljam: férfi vagyok, erős vagyok, hatalmas vagyok.

Én jól érzem magam a bőrömben.

Emancipált férfi vagyok.

Éppen ezért rosszul érezném magam, ha a társam, és általában a nők szerepkörét ismét korlátoznák.

Rosszul érezném magamat, ha a párom, a nőbarátaim lehetőségei az önmegvalósításra csökkennének.

Rosszul érezném magam, ha kívülről erőltetnének rájuk egy identitást.

Úgy érzem jól magamat emberként, férfiként ha mindenki más is a környezetemben, nő és férfi, jól érzi magát a bőrében.

Azért is rosszul érezném magam, ha a női szerepeket önmagukkal elégedetlen férfiak és nők ismét korlátozni akarnák, mert ezzel a férfiszerepeket is korlátoznák.

Ha a nőt háztartásbeli szülőcsatornává degradálják, akkor a férfi is agy és érzelmek nélküli tenyészbikává válik! És akkor megalkotunk egy két csoport szembenállásán alapuló, hierarchikus, patriarchális, középkori társadalmat. Tényleg ezt akarjuk?! Felejtsük már el, hogy a férfiak a Marsról jöttek, a nők a Vénuszról! Felejtsük már el, hogy a férfi a teremtés koronája! Ha volt is teremtés, annak az ember a koronája, igaz, kicsit kopott, kicsit ütődött, de alakítható, javítható.

A Fidesz-KDNP tudományos kutatásait nem publikálta semmiféle tudományos szaklapban. Nem is fogja, hiszen nem volt ilyen kutatás! Dr. Varga István és elv-társai felháborító baromságokat beszéltek a családon belüli erőszakkal kapcsolatban. Követeljük az ügy/törvényjavaslat újratárgyalását fényes nappal, az összes képviselő jelenlétében és ne aludjanak, követeljük szakértői anyagok felhasználását, követeljük, hogy ez a nagyon speciális, rejtőzködő típusú erőszak legyen speciális és önálló tényállás a magyar büntetőtörvénykönyvben!

Itt állok a színpadon és olyasmit követelek, ami meg fog valósulni! Hiszen több mint három nappal, azaz több mint 72 órával a botrány után a Fideszes képviselő hölgyek és a képviselő-feleségek állítólag rájöttek, hogy minden tekintetben védhetetlen az, ami az éjszaka leple alatt történt. És hirtelen törvényt akarnak, külön tényállást; hirtelen fontos lett, idézem, hogy százezer nő odaáll az ügy mellé.

Nagyon kérjük a Fideszt, ne szórakozzon velünk tovább! Ha ez csak most jut eszükbe, akkor nem gondolják komolyan: csak védik magukat vagy valami másról próbálják elterelni a figyelmünket. Az a több mint százezer aláírás, nőké és férfiaké, akkor is ott volt, amikor éjszakára tűzték "napirendre" a népi kezdeményezés megtárgyalását! Az a százezernél is több aláírás akkor is ott volt, amikor az a néhány kósza Fideszes és KDNP-s képviselő, aki jelen volt az ülésteremben megosztotta velünk mélyen nő- és emberellenes felfogását. Hol voltak akkor a Fideszes képviselőnők?! Hol voltak a képviselőnék?!

Mivel gyanús ez a hirtelen pálfordulás, tovább követelünk: követeljük, hogy az emberek maguk dönthessék el, milyen kapcsolatban, hány gyerekkel akarnak élni! Követeljük, hogy a parlament olyan törvényeket hozzon, amelyek valóban segítik a nőket abban, hogy ha akarnak, gyereket IS nevelhessenek és szeretett munkájukat IS végezhessék!

Amit nem követelek, de határozottan kijelentek:

a mindenkori kormányoknak köze nincs beleszólni a magánéletünk legfontosabb döntéseibe!

Nincs joguk még gondolatban sem kotorászni a férfiak ágyéka, a nők méhe környékén.

De KÖTELESSÉGÜK  olyan törvényeket alkotni, amely megvédi a családokat!

A parlamenti "vita" során állítólag egy (jobboldali) fideszes (próbáljunk meg különbséget tenni a kettő között ) férfi képviselő bekiabált, hogy "De hát kihalunk... én nem tudok szülni." Igen, a dinoszauruszok kihalnak. Ez az ő sorsuk. Túl kicsi az agyuk vagy túl messze van a testük többi részétől. Várjuk, hogy a dinoszauruszokkal együtt a nőgyűlölet is kihaljon!

 

 

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)"A liberálisok csak abban „bűnösök”, hogy merik néven nevezni a dolgokat!" - Tanos Áron beszéde

május 23, 2013 - 18:59
Tanos Áron (Fotó: Kati Holland)
Sziasztok.

Tanos Áron vagyok 26 éves, kapcsolatban élő magyar férfi,

és még mindig nem verem a  barátnőmet.

A szeptemberi tüntetésen is , azóta csak annyi  változott, hogy 26 éves lettem, a kormány családon belüli erőszakkal kapcsolatos politikája sajnos nem.

"Varga Pityu nem csak egy ül a Parlamentben" - Péterfy-Novák Éva (Nők a Pályán) beszéde a Nők Lázadása tüntetésen

szeptember 17, 2012 - 15:56
Péterfy-Novák Éva (Fotó: Csöre András)
A látszat az, mintha fel lehetne lélegezni. De ez, ismétlem, csak a látszat.

Semmi sincs megoldva.

Varga Pityu nem csak egy ül a Parlamentben.

A mondataival az ország férfilakosságának nyilván jelentős része egyet ért.

Varga Istvánok tíz, és százezreivel, millióival kell még megértetni, hogy mért szalonképtelen, mért felháborító, miért vérlázító az a gondolkodás, amit képviselnek.

Már régen foglalkozni kellett volna a nők helyzetének tarthatatlanságával, akkor most nem jutottunk volna idáig.

"Ahol a nő a bokszsák, ott nincs demokrácia" - Lovas Nagy Anna beszéde

május 23, 2013 - 17:10
Lovas Nagy Anna (Fotó: Kati Holland)

Tisztelt lázadó nők és férfiak, tisztelt Egybegyűltek!

 

254 nappal ezelőtt gyűltünk össze először a Kossuth téren, a családon belüli erőszak külön tényállásként való kezelését akkor lesöprő parlamenti szavazás miatt. 254 napja volt a kormánynak arra, hogy hatékony, az áldozatokat valóban megvédő, az európai normáknak megfelelő törvényt alkosson. Nem sikerült.