Legfrissebb tartalmak

Legújabbak

Elnyomás

Antoni Rita a Nőkért Egyesület nevében adott interjút az olasz Dinamo Pressnek

Interjút adtunk egy olasz hírportálnak a járványügyi vészhelyzettel a nők kárára visszaélő kormányzati intézkedésekről.

Tovább olvasom
Kép forrása: Varga Judit Facebook-oldala

A nők tiszteletéről – avagy nemcsak az egyeseké a világ

Az elmúlt napokban Kövér László házelnök szavai, majd Varga Judit igazságügyi miniszter defenzívája mentén téma lett a tisztelet, és hogy a nők vajon mennyire és hogyan részesülnek belőle a társadalomban.

Tovább olvasom
Adakozz

Honlapunk fenntartására gyűjtünk!

A nokert.hu oldala néhány évvel ezelőtt a korábbi blogos jellegről portálosabb környezetre öltöztettük át, amihez a fejlesztéseket és az tárhelyet Pro Bono kaptuk, azzal a jelzéssel, hogy ha a tervünket következetesen tartjuk, azaz minőségi tartal

Tovább olvasom
A Nőkért Egyesület demonstrációja 2019. szeptemberében (Fotó: Nyíri András)

KDNP-s képviselők politikai nyilatkozatot nyújtottak be, amely elutasítja az Isztambuli Egyezményhez történő csatlakozást

Szabó Szabolcs LMP-s képviselő  május 4. reggel közösségi oldalán számolt be dr. Vejkey Imre, Nacsa Lőrinc és Juhász Hajnalka (!) nyilatkozatáról, mely azt célozza, hogy hazánk utasítsa el az Isztambuli Egyezményt.

Tovább olvasom

Rajzolj egy vadászpilótát!

Alsós gyerekeket kértek meg, hogy rajzoljanak egy sebészt, egy tűzoltót és egy vadászpilótát. Aztán megkérdezték a tanulókat, hogy szeretnének-e velük személyesen is találkozni.

Tovább olvasom
Horváth Eszter (Kép forrása: Facebook)

Horváth Eszter nyerte a World Press Photo 2020 díját környezet kategóriában

Horváth Eszter soproni születésű dokumentumfotós 2015 óta foglalkozik a sarki térségek, különösen a Jeges-tenger fotózásával.

Tovább olvasom
mőnyugat

Online megtekinthető a nőNYUGAT

A Nyugat indulásának éveiben, az irodalom megújulásával párhuzamosan, a magyar társadalomban megindult egy csendes forradalom.

Tovább olvasom