Legfrissebb tartalmak

Legújabb

A jugoszláv feminizmus eszmetörténete az 1970–1980-as években - Lóránd Zsófia előadása

Lóránd Zsófia előadását a Mesterségem címere elnevezésű előadássorozat keretében hallhattuk, mely a genderkutatással foglalkozó, a disszertációjukat már megvédett kutatókat invitálja meg egy prezentáció erejéig.

Tovább olvasom

Szexbabák, szexrobotok - hús-vér társ helyett

De hát, merül fel a kérdés: mi visz rá egyeseket, hogy az emberi partnert valami más, emberre csak alakjában emlékeztető tárggyal pótolják? Az ok az egyszerűségben rejlik.

Tovább olvasom

A szüzesség mítosza - Szűz Máriától Britney Spearsig

A nők szüzességének mitizálása a patriarchátussal egyidős: a magántulajdon felértékelődésével és az apajogú öröklés megjelenésével a férfiakat nyomasztani kezdte a lehetőség, hogy a feleségük kakukkfiókát csempész a családi fészekbe, és idegen kéz

Tovább olvasom

Trianon óta nem volt ennyire szánalmas magyarnak lenni

Állandó politikai diskurzus része, hogy a magyar anyanyelvet beszélő honfitársak épp melyik határ melyik oldalán mit, miért és hogyan csinálnak. Miről mit, és ami fontosabb: egymásról mit is gondolnak valójában.

Tovább olvasom

Nők békevíziói

"Kapcsolódhatunk-e múltbéli történetekhez? Adható-e tér a részvétnek? Egybenyithatók-e az emlékezés általános és személyes szintjei? Az I.

Tovább olvasom

Öt nő a NASA új űrhajósjelöltjei között

18 ezer emberből választották ki őket. Most két éves kiképzést kezdenek el. Rajtuk kívül van még hét férfi is a "kiválasztottak" között.

Tovább olvasom

Véletlenül sem „családellenes” beszélgetés a CEU-n a Családok Budapesti Világtalálkozójáról és a különféle családformákról

A nyomasztó egysíkúsága és kirekesztő attitűdje után jó ötletnek tűnt a CEU részéről egy olyan

Tovább olvasom

A Női Méltóságért Albizottság foglalkozzon az Isztambuli Egyezménnyel!

Nem először látjuk, hogy a kormány : a családon belüli erőszak döcögős

Tovább olvasom