Legfrissebb tartalmak

Legújabb

A prüdériától a Playboyig – nyúlfarknyi haladás

Szeptember végén elhunyt Hugh Hefner, a Playboy alapítója. Az élet császára.

Tovább olvasom

NYIM 13.: Nő és hatalom konferencia (Szeged, 2017. szept. 22-23.)

A konferencia megnyitója már különleges alkalmat rejtett magában: dr. Gécseg Zsuzsanna személyében ugyanis először nyithatta meg női dékánhelyettes a konferenciát.

Tovább olvasom

A jugoszláv feminizmus eszmetörténete az 1970–1980-as években - Lóránd Zsófia előadása

Lóránd Zsófia előadását a Mesterségem címere elnevezésű előadássorozat keretében hallhattuk, mely a genderkutatással foglalkozó, a disszertációjukat már megvédett kutatókat invitálja meg egy prezentáció erejéig.

Tovább olvasom

Szexbabák, szexrobotok - hús-vér társ helyett

De hát, merül fel a kérdés: mi visz rá egyeseket, hogy az emberi partnert valami más, emberre csak alakjában emlékeztető tárggyal pótolják? Az ok az egyszerűségben rejlik.

Tovább olvasom

A szüzesség mítosza - Szűz Máriától Britney Spearsig

A nők szüzességének mitizálása a patriarchátussal egyidős: a magántulajdon felértékelődésével és az apajogú öröklés megjelenésével a férfiakat nyomasztani kezdte a lehetőség, hogy a feleségük kakukkfiókát csempész a családi fészekbe, és idegen kéz

Tovább olvasom

Trianon óta nem volt ennyire szánalmas magyarnak lenni

Állandó politikai diskurzus része, hogy a magyar anyanyelvet beszélő honfitársak épp melyik határ melyik oldalán mit, miért és hogyan csinálnak. Miről mit, és ami fontosabb: egymásról mit is gondolnak valójában.

Tovább olvasom