Legfrissebb tartalmak

Legújabb

Felmentettek egy erőszakkal vádolt férfit Írországban, mert a 17 éves áldozat csipkés tangát viselt

"Csak nézzék meg hogyan öltözött. Csipkés tangát viselt" - szólt a védőügyvéd érve. Miután az Irish Examiner napilap részletesen ismertette a bíróság ítéletét, a dublini Erőszak-krízisközpont vezetője a védőt bírálta.

Tovább olvasom

Száz éve iktatták törvénybe a német nők szavazati jogát

 A kormányfő a német történeti múzeumban (DHM) tartott ünnepségen kiemelte, hogy a harc a nők választójogáért  "nem egy csoport jogaiért, hanem egy emberi jogért" folytatott küzdelem volt. 

Tovább olvasom

A szülés utáni pszichózisnak nem kell elvezetnie a csecsemőgyilkossághoz

Általános és érthető jelenség, ha egy anya a szülés után kimerült, érzékeny, nem érzi jól magát.

Tovább olvasom

Történelmi női győzelmek az amerikai félidős választásokon

A demokraták ha a szenátusban nem is, de a képviselőházban megszerezték a többséget a november 6-án lezajlott félidős amerikai választásokon. 

Tovább olvasom

Először választottak nőt elnöknek Etiópiában

Sahle Work-Zewdét egyhangú szavazással választotta meg a parlament alsó- és felsőháza. Jelenleg ő az egyetlen nő, aki Afrikában elnöki posztot tölt be.

Tovább olvasom

Mégis, hol a nők helye? Barangolás a magyar feminizmus körül a Sétaműhellyel

Kapásból három nagy "sétáltatót" tudok már Budapesten, akik rendkívül informatív, színvonalas, izgalmas túrákat ajánlanak a titkos kertektől és a nagyközönség elől elzárt pincéktől-padlásoktól a különböző nemzetiségi gasztro-sétákig, a tematikák s

Tovább olvasom

„Bárcsak a Tibi is megtenné!” - Apák gyesen

A skandináv országok 1971 óta egyeztetik a családpolitikájukat is, melynek célja hármas: a munka és a család eredményesebb összehangolásának elősegítése mindkét fél számára, a fizetett és a

Tovább olvasom