Csatlakoztunk az Angyalhír emléksétához

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

Csatlakoztunk az Angyalhír emléksétához

június 30, 2015 - 22:10
A NANE, a PATENT és az Újrakezdés csoport mellett a Nőkért Egyesület is csatlakozott Seres Barbara felhívásához, és együtt vonultunk Ádám és a többi áldozat emlékére.

Antoni Rita, Seres Barbara, Tóth Katalin (Fotó: Kardos Dániel)

"Már sokan ismerhetitek a történetem...


A fiam, Ádám június 29-én lenne egy éves, arra kérlek titeket, gyertek el és emlékezzünk meg róla és a többi ártatlan lélekről, akik már nem lehetnek velünk. ♥
Őket már nem hozhatjuk vissza, de azért még tehetünk, hogy ne legyen több áldozata a családon belüli erőszaknak!" - írta Seres Barbara 2015 júniusában.

A NANE, a PATENT és az Újrakezdés csoport mellett a Nőkért Egyesület is csatlakozott a felhívásához, és együtt vonultunk Ádám és a többi áldozat emlékére. A Bazilikánál beszédet mondott Gyulai Kati (NANE), Spronz Júlia (PATENT), (Újrakezdés csoport, Nőkért), Takács Hajnal (erőszaktúlélő, az Asszony verve c. könyv írója), Pintér Mariann (erőszaktúlélő, blogger), Lakos György (állatvédő) és Antoni Rita (Nőkért). A műsorvezető Demcsák Zsuzsa volt, aki A másik életem című könyvével a közelmúltban tárta fel érintettségét a nyilvánosság előtt. 

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)



Amikor vér folyik, akkor már késő – az Angyalhír sajtóközleménye

június 20, 2016 - 13:38
Fotó: Nyíri András

A séta június 26-án vasárnap 15 órakor a Clark Ádám tértől indul, és a Bazilikánál ér véget, ahol a csatlakozó civil szervezetek képviselői mondanak beszédet. Az áldozatok emlékére a Lánchídról száz fehér léggömböt engedünk el, a Szt. István téren pedig a rendezvény ideje alatt megtekinthető lesz a Magyarországon partnerük által megölt nőket megörökítő Néma Tanúk kiállítás. Az esemény moderátorai Jaksity Kata és Bombera Krisztina. 

A Nőkért Egyesület idén is csatlakozott az Egymilliárd Nő Ébredése kampányhoz (video)

február 19, 2015 - 17:17
Barna Emília, a Nőkért Egyesület és a Onebillionrising Budapest szervezőcsapatának tagja

Becslések szerint átlagban a világon minden 3. nőt ér élete során az erőszak valamilyen formája, ez a Föld népességére lebontva több mint egymilliárd érintett nőt jelent. A globális figyelemfelkeltő és a nőket sújtó erőszak ellen tiltakozó rendezvényt Eve Ensler amerikai író, a Vagina Monológok szerzője indította. Az ún.