NŐI BLOGGER KERESTETIK

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

NŐI BLOGGER KERESTETIK

január 25, 2013 - 09:35

 

A NLC pályázati felhívását itt találjátok :

bloggerina.nlcafe.hu/termek/

A pályázati feltételeket  itt :  bloggerina2013.cafeblog.hu/2013/01/15/palyazati-feltetelek/

Melyek sajnos nem mindenkinek voltak világosak és egyértelműek, ezért "szájbarágót" kellett írni mellé, ld. itt: bloggerina2013.cafeblog.hu/2013/01/24/szajbarago/

 

Ti is jelentkezhettek,  ha van blogotok, amely megfelel a pályázati feltételeknek ! A felhívás kicsit visszásan hangzik, ezt tette szóvá egy színvonalas, női szerzős (ám sajnos hozzánk hasonlóan nem napi rendszerességgel frissülő) honlap itt:

szabomo.blogspot.hu/2013/01/bloggerina-dogos-laptopja.html

 

És most lássuk a versenyre pályázók listáját ! Ezen az oldalon véletlenszerűen látsz 40-et a jelenlegi 263-ból:

bloggerina.nlcafe.hu/

Szomorú elnézni, hogy a pályázó blogok többsége milyen egyoldalú témákról szól és milyen színvonalon :(

Hogy ezeket jelölik egyáltalán, már az is erős kritika / önkritika hiányra vall. Ám még ezzel együtt is jelenleg, azaz  2 nappal és 7 órával a jelentkezési határidő lejárta előtt mindössze 263 a jelöltek száma. Nekem nagyon kevésnek tűnik.

Témáját tekintve  messze legtöbbje  konzervatív női szerepekkel kapcsolatos : úgymint főzés, háztartás, anyaság, család, párkapcsolat, divat, szépítkezés...

Lehet persze ezekről is jót s jól írni, viszont nem könnyű, s a mintavétel szerint a legtöbb jelöltnek nem is sikerül.

Rengeteg a helyesírási és stiláris hiba - van, hogy már a blog címében is : Azt mondom olvasni jó, Gizi-receptjei - csak a 40 véletlenül kidobott címből hamarjában.

Tartalomban pedig uralkodó a gondolkodási és fogalmazási képtelenség, az édibédi gügyögés, butaság, igénytelenség. Profizmus nagyon-nagyon elvétve !

Egyszóval : ezek a blogok pontosan azt az éretlen, igénytelen, kiskorú képet reflektálják a nőkről, amit mesterségesen alakít ki bennük és róluk a társadalom,

és lám, tényleg ilyenekké leszünk, ilyenek vagyunk : felszínesek, rózsaszínek, nyafkák, társfüggőek, önállótlanok, haszontalanok, felnőttként is gyermetegek...

 

De azért  ne higgyük, hogy nincs  más.

Mert a nyomás mindenkire egyaránt, de nem egyformán hat : van, akit nem a megfelelésre és elfogadásra, önmaga feladására késztet, hanem ágálásra és vitára.

És van persze olyan is, akit blogja témáját tekintve teljesen hidegen hagy, elkerül a tipikusan nemek szerinti felosztás.

Hamarjában felsorolnék néhány alkalmasabb, színvonalas blogot női szerzővel - válogatásom persze az én igényemet és ízlésemet tükrözi. Mert biztosan lehet az általam nem látogatott témákban is színvonalasan írni.

 

Magam nagyon szeretem csakazolvassát :   csakazolvassa.wordpress.com/

Lehet, hogy már "a csapból is ő folyik", de milyen jó is ez : folyékony, könnyed és elgondolkodtató egyszerre, így lassan napi rutinomat képezi a blog és az ottani nívós olvasótábor kommentjeinek olvasása. Ezért is készítettünk vele riportot a legutóbb :

nokert.hu/index.php/aktualis-hirek/ajanlo/1130-ketszersuelt-a-sueletlensegtl-megfaradtaknak--interju-a-csak-az-olvassa-blog-irojaval

Ő jelentkezett is erre a megmérettetésre, nagyban emelve a verseny színvonalát :) Lájkolni itt tudja, akinek szintén kedves vagy hasznos, szavazni pedig január 28 hétfőtől lehet majd rá :

bloggerina.nlcafe.hu/termek/csak-az-olvassa

 

Szeretem még Reckl Amál politikai-közéleti blogját, ami Tóta W. színvonalát utoléri bár, de ismertségét persze messze nem :

recklamal.blog.hu/

 

Szeretem Mihály Éva városépítészeti és közéleti blogjait :  amichay.hu  és podo-pro.hu

 

nemrég leltem erre az igényes magánéleti  blogra :   szeretomvan.blog.hu/

 

És persze említhetnék még megannyi jó blogot, de sok közülük épp áll...

Viszont arra kérem a Tisztelt Olvasótábort, ha van megosztásra érdemes „női”  blogja, hívja fel itt kommentben rá a többiek figyelmét !

Esetleg nevezze őket is a versenybe, ne csak a semmitmondó, dilettáns blogok serege jellemezze a női blogger kerestetik versenyt...

Amúgy kíváncsi volnék párhuzamosan a férfi blogger versenyre is. Hogy kik jelentkeznének és mivel.

 

 

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)



Hogyan lehet bókkal helyretenni?

május 24, 2010 - 12:19
Fotó: Askmen.com

Igen gyakori csúsztatás, hogy ott, ahol a nők szaktudása, intelligenciája, teljesítménye lenne a mérvadó, külsejüket (természetes adottságaikat, öltözködésüket) és hagyományos nemi szerepeknek való megfelelésüket helyezik a figyelem középontjába, azt kérik tőlük számon, illetve ezért "dicsérik meg" őket. Mint Huszár Ágnes írja, aki az ilyen megnyilvánulásokat bókként fogadja el és köszöni meg, csapdába kerül. "Elfogadja ugyanis implikációjukat: a nők - éppen pozitív tulajdonságaik: szépség, kedvesség, erkölcsi tisztaság miatt - alkalmatlanok a közéletben hatalommal járó szerep betöltésére."

Pussy Riot vs. nyíregyházi "hölgyek" - a lányok és a törvény

szeptember 08, 2012 - 23:00

Ha nem várna a Pussy Riot három tagjára szabadságvesztés, most egy kávé mellett jóval kellemesebb témákról elmélkedhetnék. Például arról, hogy milyen minőségűek a politikai performanszaik zeneileg, nevezhetőek-e egyáltalán punkegyüttesnek, és mennyiben értek egyet a figyelemfelkeltő módszereikkel.

Abortuszról, társkeresésről, szexről - milyen értékeket közvetít a legolvasottabb magyar női magazin?

szeptember 24, 2010 - 11:27
Várakoznom kellett, nem volt nálam könyv, így gondoltam, kivételesen veszek egy magazint. Mivel úgy véltem, hogy az újságosnál elérhetőek közül még a Nők Lapja a legnormálisabb, mert nincs tele bulvárhírekkel, fogyókúrával, pornótechnikákkal és celebpletykákkal, ezt választottam.