Tibor Janosi Mozes

Tibor Janosi Mozes képe
Jánosi-Mózes
Emese
Jánosi-Mózes Emese, biológus, a Szegedi Tudományegyetemen és egy barcelonai biotechnológiai vállalatnál folytatott tudományos kutatásokat, illetve utóbbinak üzletfejlesztője volt. Több tudományos szakcikk szerzője. A SciArt alapító szerkesztője. Jelenleg Barcelonában, a SciArt Design, start-up vállalkozás üzletfejlesztője.

Tibor Janosi Mozes legutóbbi bejegyzései

Legutóbbi bejegyzés(ek)

Miért csak a jómódúak kiváltsága a családtervezés?

Miért csak a jómódúak kiváltsága a családtervezés?

A világ nagyobb részén az anyaság inkább pokol, mint öröm. A valódi anyai (és apai) örömök, a tervezett gyermekáldás és az emberi módon történő felnevelés lehetősége csak a kisebbségben lévő kiváltságosoknak adatik meg.

Tovább

Talán elfogynak a kövek, de most még fáj

“De hát kihalunk!” – riadoznak egyre-másra a (már paranoid módon a családon belüli erőszak elleni fellépést is radikális feminista követelésnek vízionáló) patriarcha honatyák és Kossuth-díjas elvbarátaik. Igen, kihaltok, én is ebben bízom.

Tovább

A kritikus tömeg: 146 nő az algériai parlamentben

(megjegyzés: az írást a szerző facebook kommentjeiből, az ő engedélyével szerkesztettem össze - A. R.)

 

Tovább
Kép forrása: www.indybay.org

Magyar inkubátor avagy VALÓDI magzatvédelmet!

: igen, vannak emberek, akik elvből nem akarnak gyereket.

Tovább
Fotó: Sandra 374 / Pixabay

A nő, ha öltözik

Nem mindegy, mi vár rá aznap. Ez fontos. A „nincs egy göncöm se”, panasz, amelytől a legtürelmesebb férfi is hidegrázást kap egy idő után, leginkább az aznapi elvárásokra vonatkozik.

Tovább

Gondolattérkép 100 szóban a nőről - Nőnapra

Anya, feleség, ribanc, istennő, kurva, naíva, plázacica, emancipunci, fapina, végzet asszonya, szerető, ágyas, háztartásbeli, vaslady, szűz, szűzkurva, boszorkány, tündér, szingli.

Tovább

Éva büntetése - globális kitekintés

Miközben a klímaváltozás és a túlnépesedés problémájától hangos a „zöld sajtó”, arról már lényegesen kevesebb szó esik, hogy ezt a túlnépesedést úgy produkálja az emberiség, hogy közben demográfiailag 200 millió nő hiányzik a bolygóról. Az egészséges arány alapján 100 nőre 103 férfi születik, tehát lényegesen több nőnek kellene élnie a Földön, mint jelenleg. Ezek az adatok az emberiség ellen elkövetett legsúlyosabb bűncselekményeket sejtetik.

Tovább