Mihala Boglárka

Mihala Boglárka képe

Személyes adatok

Teljes név
Mihala Boglárka
Hírlevél: 
Nincs feliratkozva Nőkért.hu oldalára regisztrált felhasználók listára

Mihala Boglárka legutóbbi bejegyzései

Legutóbbi bejegyzés(ek)

Nem hitt az európai felsőbbrendűségben a viktoriánus utazó nő

Tipikus viktoriánus angol értelmiségi családjában a férfiak tanultak, utaztak, a nők otthon ültek. Mary Kingsley ezért formális oktatást nem kapott, tudást, műveltséget apja tekintélyes könyvtárából szerzett.

Tovább

NYIM 13.: Nő és hatalom konferencia (Szeged, 2017. szept. 22-23.)

A konferencia megnyitója már különleges alkalmat rejtett magában: dr. Gécseg Zsuzsanna személyében ugyanis először nyithatta meg női dékánhelyettes a konferenciát.

Tovább

Divina Galica síző, autóversenyző (sz. 1944)

Divina Mary Galica 1944. augusztus 13-án született Bushey Heatban (Anglia). Már 19 évesen részt vett az Insbrucki Téli Olimpián, sielőként a downhill és műlesiklás számokban indult.

Tovább

Boldog születésnapot, Tanita Tikaram!

Ha valaki hozzám hasonlóan a '90-es évek első felében volt tinédzser, akkor biztosan emlékszik a sejtelmes hangú Tanita Tikaramra, netán hozzám hasonlóan rajongó is volt. Az „Ancient Heart" kazettám még megvan valahol a szüleim házában.

Tovább

Anna Julia Cooper, afro-amerikai író, tanár

Anna Julia Cooper 1858. augusztus 10-én született Észak-Karolinában, Raleigh-ben. Anyja egy felszabadított rabszolga volt, és összesen kilenc gyermeke volt. Anna apja valószínűleg a gazdaság tulajdonosa volt, ahol az anyja dolgozott.

Tovább

Elhallgatott gyalázat

Meglehetősen későn tűzte műsorára az M1 a már pár hete beharangozott új dokumentumfilmjét, amely a háború után, a megszálló orosz katonák által elkövetett erőszaksorozatról szól.

A port.hu ismertetője:

Tovább

Áprilisban született

Áprilisban született híres női társadalomformáló és történelmi személyiségek az élet minden területéről.

Tovább