Leslie Marmon Silko amerikai költő, író (sz. 1948) 

Olvasási idő
less than
1 minute
Eddig olvastam

Leslie Marmon Silko amerikai költő, író (sz. 1948) 

március 23, 2017 - 14:01
Az első amerikai őslakos nőíró.

Az első amerikai őslakos nőíró a pueblo indiánok rezervátumában nőtt fel, ahol még matriarchális hagyományok élnek. A Laguna Woman című verseskötetével jelentkezett, híressé a Ceremony című, 1977-ben publikált regénye tette. Storyteller című művében a költészet, képzelet, valóság, legenda és fényképek ötvözésével meséli el családja történetét. Művei magyarul sajnos még nem olvashatók.

Néhány munkája: Almanac of the Dead; Gardens in the Dunes; Western Stories; Sacred Water: Narratives and Pictures; Rain; Love poem and Slim Canyon; Oceanstory; The Turquoise Ledge: A Memoir; Yellow Woman and a Beauty of the Spirit: Essays on Native American Life Today. 

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)



Audrey Niffenegger írói munkássága

december 29, 2009 - 21:26

Audrey Niffenegger 1963 június 13-án South Haven-ben (Michigan államban) született. 
A tehetséges művész, metszetkészítő és író, számos díj és ösztöndíj tulajdonosa: (a Vogelstein Alapítvány művészeti díjazottja, a Union League Civic Arts Alapítvány ösztöndíjasa) A chicago-i Columbia College’s Center for Book and Paper Arts oktatója. Kiállításai az Art Institute of Chicago-ban, a Museum of Contemporary Art-ban (Chicago), a Chicago Cultural Center-ben és a Spertus Múzeumban láthatóak. Audrey Niffenegger jelenleg Chicago-ban (Illinois) él