Európai Parlament: a spanyol képviselőnő helyretette szexista kollégáját

Olvasási idő
less than
1 minute
Eddig olvastam

Európai Parlament: a spanyol képviselőnő helyretette szexista kollégáját

március 02, 2017 - 16:41

– A nőknek természetesen kevesebbet kell keresniük, mint a férfiaknak, mert gyengébbek, kisebbek, kevésbé intelligensek és ezért kevesebbet kell keresniük. Ennyi – kardoskodott a szélsőséges képviselő Janusz Korwin-Mikke, nem száz évvel ezelőtt, hanem ma, 2017-ben.

Erre a spanyol képviselőnő, Iratxe Grácia Perez emelkedett szólásra:

– Kedves képviselő úr, ha az ön véleményén múlna, nem lenne jogom Európa parlamenti képviselőként itt lenni. Tudom, fáj önnek, hogy mégis itt vagyok. Tudom, fáj önnek és zavarja önt, hogy ma nők is képviselhetik ebben az épületben az európai állampolgárokat ugyanolyan joggal, mint ön. Én azért vagyok itt, hogy megvédjem az összes európai nőt a magafajta férfiaktól! 

 

 

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)



„Ne a liftben engedjenek előre, hanem a döntéshozatalba engedjenek be!” - mit (kénytelen) vállal(ni) egy nő?

augusztus 10, 2014 - 18:48
Alföldi Andrea, Szél Bernadett, Keveházi Katalin, Simon Ildikó
Az LMP által 2010-ben, az aktív állampolgárság elősegítése, a helyi közösségi kezdeményezések támogatása, valamint a politikai és civil szféra közti távolság, bizalmatlanság csökkentése céljából létrehozott 2014. aug. 7. és 10. között t rendezett a bajai Petőfi Ifjúsági Centrumban.

Az európai parlamenti választások a feminista szemével

július 31, 2009 - 21:32
Euurópa Parlamet

Azonban mielőtt belevágnánk, úgy gondolom, nem árt tisztázni, hogy mi is az a gender. E szó jelentése társadalmi nem, azaz a társadalmilag kiosztott női és férfi szerepkör. Tehát elemzésem – a teljesség igénye nélkül – nemi, elsősorban női szempontból közelíti meg a választásokat.