augusztus 2009

Clare Boothe Luce (1903-1987) amerikai színdarabíró, újságíró, olaszországi nagykövet, politikus

augusztus 12, 2009 - 10:49

Szatírákkal tűnt fel a Vogue és a Vanity Fair magazinokban, egyik gyakran idézett aforizmája például: "minden jótett elnyeri méltó büntetését". A második világháború alatt a Life magazinnak írt jelentéseket, röviden így foglalta össze az eseményt: "az emberek úgy döntöttek, együtt meghalnak, mert képtelenek voltak megtalálni a módját, hogy együtt éljenek". Háborús tudósítóként Kínában, Indiában és a világ számos egyéb országában járt. Felkavaró, szókimondó jelentései nyomán megváltoztatták a brit hadi stratégiát a Közel-Keleten. Egyik cikke miatt le is tartóztatták.

Eunice Kennedy Shriver (1921-2009), a Speciális Olimpia mozgalom szülőanyja

augusztus 11, 2009 - 14:15

Eunice Kennedy Shriver augusztus 11-én, életének 88. esztendejében eltávozott tűlünk. Soha nem viselt választott politikai tisztséget, ám a politikával egész életében kapcsolatban állt. Közéleti munkássága az értelmi sérültek életkörülményeinek javítására irányult. Az értelmi sérültek esélyeiért folytatott harcát és a Speciális Olimpia megalapítását sokan az egész Kennedy-klán legfontosabb társadalmi eredményének tekintik.

Nyugodjék békében.

További részletek:

Ikeda Ryoko

augusztus 09, 2009 - 16:08
Ikeda Ryoko

Ikeda Ryoko japán grafikusművész és énekes 1947. december 18-án született Osakában. A hetvenes években egyike volt a legnépszerűbb képregény rajzolóknak Japánban. Az elsők között volt, akik megújították a shojo, az immár nők által lányoknak készült manga műfaját.