A Nőkért Egyesület

, hivatalosan 2013-ban bejegyzett Nőkért Egyesület célja a nemek egyenlőségével kapcsolatos szemléletformálás, annak kiemelt részeként a  és a feminizmus történetének megismertetése, valamint a nőkkel szembeni erőszak és a szexizmus elleni küzdelem. 

Külön ajánljuk az ide látogatók figyelmébe archiváló munkánkat, melynek offline vonatkozása . A kiállítás, csak úgy, mint a nőírók munkásságát népszerűsítő , új helyszínekre meghívható.  

Kiemelten küzdünk a médiában észlelhető szexista, erőszakbagatellizáló és áldozathibáztató megnyilvánulások ellen. A gólyatábori erőszakkal való viccelődődéseket nyomán két alkalommal szankcionálta a Médiahatóság.   

2012 óta csatlakozunk erőszakellenes megmozdulásokhoz: szerepet vállaltunk a tüntetéssorozatban - így a családon belüli erőszak önálló törvényi tényállásának kivívásában -, elindulása óta minden évben szervezőként is részt vettünk az Egymilliárd Nő Ébredése kampányban, egy alkalommal (2014) a Slutwalk Budapest rendezvényben is, és társszervezői vagyunk az emléksétáknak. Ezek kapcsán legfontosabb célunk az áldozatvédő intézkedéseket előíró  ratifikációjának és betartásának kivívása.   

A feminista témák közbeszédben tartása, illetve a tájékoztatás, szemléletformálás érdekében 2014-ben et, a 2015/16-os tanévben pedig et rendeztünk. A 2017/18-as tanévben útjára indult a Nőkért Szabadegyetem Újra! rendezvénysorozatunk, amely havi rendszerességgel, nyilvános és online közvetített kerekasztal-beszélgetések formájában jelentkezik. 

A tisztségek jelenlegi viselői: Antoni Rita - elnök, Mihala Boglárka - alelnök, Jánosi-Mózes Emese - titkár. 

Tevékenységünket önkéntes alapon, szabadidőnkben végezzük.   

Ha egyetértesz céljainkkal, jelentkezz egyesületünkbe aktív vagy pártoló tagnak az e-mail címen, vagy !

A Nőkért Egyesület | Nőkért.hu

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/nokert/public_html/includes/common.inc:2797) drupal_send_headers() függvényben (/home/nokert/public_html/includes/bootstrap.inc 1499 sor).
  • Error: Call to undefined function apc_delete() DrupalAPCCache->clear() függvényben (/home/nokert/public_html/sites/all/modules/apc/drupal_apc_cache.inc 289 sor).

Hiba

A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.