Meggyilkolt prostituáltakra emlékeztek Bradfordban

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

Meggyilkolt prostituáltakra emlékeztek Bradfordban

október 22, 2019 - 22:45
A prostitúció öl. A megoldás az északi modell (nordic model), amely a futtatókat és a klienseket bünteti, a prostituáltaknak pedig segít a kilépésben.

Fotó: Manuela Schon

A Filia feminista konferencia résztvevői vonulással emlékeztek meg a brit szexipar mintegy 200 áldozatáról, írja Manuela Schon német aktivista (akinek egy korábban közöltük oldalunkon). Felolvasták a meggyilkolt prostituáltak neveit. A hosszú névsort a közönség könnyek közt hallgatta. (Magyarországról vett részt az eseményen.) 

Ezután, írja Schon, egy férfi lépett aktivista társához, Inge Kleine-hez, aki többek közt Rebecca Hall nevét olvasta. Megkérdezte, hogy ismerte-e személyesen a 2001-ben, 19 évesen meggyilkolt lányt. Mert ő igen, az iskolatársa volt. Véletlenül arra járt, és meghallotta a nevet. A férfi azt mondta, sosem fogja elfelejteni Hallt, annyira varázslatos személyiség volt. És néha szokta látni az árván maradt fiát a városban...

Az ilyen pillanatok miatt csináljuk a Sex Industry Kills (A szexipar öl) oldalt, noha a halálesetek összegyűjtése megterhelő és érzelmileg kimerítő munka - írja Schon. 

Azt akarjuk elérni, hogy ezek a nők ne merüljenek feledésbe. Ne legyenek név és arc nélküli apróbetűs hírek. Emberek voltak, akiknek családjuk volt, barátaik, emberek, akik szerették, elvesztették és hiányolják őket. 

A bradfordi nők, akiket prostituáltként meggyilkoltak futtatóik vagy klienseik: 

2010. május 21.: Suzanne Blamires (36)

2010. április 26.: Shelley Armitage (31)

2009. június 22.: Susan Rushworth (43)

2001. április 26.: Rebecca Hall (19)

2000 május: Gemma Simpson (23)

1996 október: Caroline Creevy (25)

1995. június 8.: Maureen Stepan (18)

1992: Yvonne Fitt (32)

1984: Deborah Kershaw (22)

1978. január 21. Yvonne Pearson (21)

 

Cikk Hallról (angol nyelven): 

 

A  az elkövetés helye alapján csoportosítja az eddig ismertté vált gyilkosságokat. 

Magyarország vonatkozásában eddig csak a 2015-ben egy kínai szakács által meggyilkolt, Nancy nevű 19 éves nő szerepel. 

 A közt több magyar is szerepel, pl. a 2016. október 29-én megölt M. Noémi. 

 

 

A prostitúció legalizálása „Európa bordélyházává” változtatta Németországot

szeptember 21, 2016 - 17:17
A kebabos és az Aldi között (Fotó: Winifred Rothermel)

A női portálon a napokban megjelent egy cikk, amelyben a magát szexmunkásnak valló interjúalany a német legalizációs törvényt tartaná itthon is kívánatosnak. Nézzük csak meg, hogy a legalizáció milyen helyzetet eredményezett Németországban!

Feminizmus és transzneműség 2.: Transz nők a szexmunka/prostitúció vitában

szeptember 12, 2016 - 14:03

/Mint ismeretes, a feminizmusnak több irányzata van, amelyek különböző nézőpontokat képviselnek, és amelyek egyes kérdésekben akár szemben is állhatnak egymással. Még komplikáltabbá teszi a jelenséget feminizmus és LMBTQ+ mozgalmak kapcsolata, valamint magán az LMBTQ+ mozgalmon belül az egyes "betűk" (melegek, leszbikusok, transzneműek, queerek, stb.) elfogadottságának eltérő mértéke. Mindez már Magyarországon is kezd látszani.

Kliensmosdatás + áldozatkurvázás, pszichológustól

január 17, 2010 - 18:14
A kép illusztráció (Fotó: Pixabay)

Tucatszámra jelennek meg könyvek a prostituáltak életéről, munkájáról és a megpróbáltatásaikról, ezzel szemben minket most az érdekelt, hogy a férfiakat mi motiválja arra, hogy fizessenek egy-egy aktusért. Kérdésünkre Dr. Villányi István pszichológus válaszolt, aki szerint a legtöbb férfi számára teljesen egyértelmű a kurvázás lélektana, bár ezt a nők soha nem fogják megérteni. A szakember véleménye ugyanakkor az, hogy meg kellene tanulni elfogadni, hiszen prostituáltak mindig voltak, vannak, és lesznek. A beszélgetés összegzéseként a következő hat okot gyűjtöttünk össze, ami miatt egy pasi prostituáltat keres fel.

Mítoszok a prostitúcióról

március 09, 2014 - 10:34

#1: „A prostitúció a legősibb mesterség a világon”

Ellenkezőleg: talán inkább a striciség a legősibb mesterség. Egyébként abból, hogy valami régóta létezik, egyáltalán nem következik, hogy nem is kell, vagy nem is lehet változtatni rajta. Senki nem mondja, hogy „gyilkosság mindig volt, mindig lesz, így hát sajnos nem lehet mit tenni ellene.” Jusson eszünkbe a halálbüntetés vagy a rabszolgaság példája.

 

 

#2: „Ez is csak munka, mint bármi más.”

Több mint 200 millió hiányzó lány, akik tolvajként jöttek a világra

április 27, 2015 - 13:11

A fiatal gyerekorvost férje és anyósa ultrahangos vizsgálatra kényszerítette, és kiderült, hogy ikerlányokkal terhes: bezárták, éheztették, verték, lelökték a lépcsőn, hátha elvetél, de sikerült megmenekülnie, és örül, hogy két szép lánya született. Egy kínai párnak a szigorú egyke politika ellenére három lánya lett:  a harmadik titokban, ma is illegalitásban él, papíron nem létezik, a család retteg a büntetéstől. A szülők ezer kilométerre dolgoznak egy gyárban, minden pénzüket a három gyereket külön-külön nevelő rokonoknak küldik,  és évente egyszer tudják meglátogatni a kicsiket.

Meggyilkolt prostituáltakra emlékeztek Bradfordban | Nőkért.hu

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/nokert/public_html/includes/common.inc:2797) drupal_send_headers() függvényben (/home/nokert/public_html/includes/bootstrap.inc 1499 sor).
  • Error: Call to undefined function apc_delete() DrupalAPCCache->clear() függvényben (/home/nokert/public_html/sites/all/modules/apc/drupal_apc_cache.inc 289 sor).

Hiba

A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.